Bedankt voor je interesse!

  • Om je gericht van dienst te kunnen zijn, kun je de volgende opties aanvinken:
Sluit dit venster.

Teammanagement: vitaliteit

Stresspreventie met Zhineng Qigong

Medewerkers vitaliteit geven, lijkt in deze tijd van thuiswerken, belangrijker dan ooit. De Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong kan fungeren als stresspreventie. Door de aandachtige bewegingen komen deelnemers los van dagelijkse stress of drukte. Zo kunnen medewerkers ontladen tijdens een drukke werkdag en zich energieker gaan voelen.

Ik hoef vast niet te benadrukken dat na ontspanning, de productiviteit en efficiëntie vergroot, onder meer vanwege verbetering van concentratie en aandachttraining. Een pauze in het denkwerk, brengt balans in een werkdag en bevordert oplossingsgerichtheid en effectiviteit.

Ontspanning is de sleutel tot slagen. -Joseph Murphy

Soepelheid in lichaam en geest

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van jong tot oud Zhineng Qigong omdat het welzijn vergroot. Stress en werkdruk worden met deze bewegingsleer losgelaten. Vanuit een staande positie maken we eenvoudige, rustige bewegingen. Probeer via deze link een oefening.

Omdat de bewegingsleer niet gericht is op conditie trainen, kan het in gewone kleding worden beoefend zonder te hoeven zweten. Er is geen speciale ruimte nodig, Zhineng Qigong kan zelfs buiten. Al deze aspecten maken dat het goed inpasbaar is in een werkdag. Om daarna extra productief aan de slag te gaan met soepelheid in lichaam en geest.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door beoefening van Zhineng Qigong het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangeboord en de gezondheid vergroot. Het brengt mensen letterlijk in beweging! We werken op ontspannen wijze aan vitaliteit in lichaam en geest.

ZelfkennisLab - Zhineng Qigong in Zwolle

Reacties van deelnemers aan Zhineng Qigong lessen:

Bij deze wil ik je ook laten weten dat ik je lessen als zeer prettig ervaar en dat je oefeningen goed voor doet en uitlegt.

Ineke Michon

Vaak kwam ik bij Vick voor de Summerschool na een drukke werkdag en voelde ik me gespannen en opgejaagd. Ik merkte dat ik tijdens de les steeds rustiger en meer ontspannen werd. Vick geeft in de les voldoende persoonlijke aandacht. En je merkt dat de les goed is voorbereid en dat er een fijne opbouw in de les zit. Vick houdt altijd rekening met de omstandigheden. Bij warm weer paste ze het programma aan. Ik voelde me na de les altijd een stuk beter dan hoe ik binnenkwam. En dat is voor mij een motivatie om met de lessen verder te gaan.

Annemarie Cusinello

Dit geeft mij zoveel meer ontspanning dan stiltemeditaties. Het komt waarschijnlijk door de rust en eenvoud van de bewegingen.

Jan Ferenc Sabaroedin

Met veel plezier en ontspanning heb ik de workshop gevolgd. Vick is down to earth en gevoelig tegelijk. Tijdens de workshop voel ik me gezien en geeft ze fijne aanwijzingen om de oefeningen goed uit te voeren. Ze is daarbij heel realistisch. Ze geeft me het gevoel dat ze zelf ook nog aan het leren is, waardoor ze juist heel menselijk en natuurlijk overkomt. De oefeningen die ik heb geleerd tijdens de workshop lieten me doorvoelen dat ontspanning en spanning prima naast elkaar kunnen bestaan. Ik vond het mooi om het rustgevende en ontspannen effect op mijn lichaam en geest te ervaren door rustige bewegingen. Opgeladen en ontspannen ging ik weer naar huis.

Marjolein van der Burgt

Ik vind dat je de lessen zo fijn geeft en de opbouw van de oefeningen is zo mooi! Het cursusmateriaal dat we krijgen is helder en overzichtelijk en Zhineng Qigong heerlijk ontspannen om te doen.

Annet Löevering

Qigong is verfijning van bewustzijn om het energieniveau in het lichaam te verhogen.
– Dr. Pang Ming

ZelfkennisLab - Zhineng Qigong in Zwolle

Belangrijke effecten zijn:

  • bevordert soepelheid in spieren en gewrichten
  • verbetert immuunsysteem door extra zuurstof
  • meer lichaamsgewaarzijn: voor burnout-preventie
  • verbetert en ondersteunt de spijsvertering
  • brengt gedachten tot rust, verhoogd concentratie
  • houdt bloeddruk in balans, etc.

Naast lichamelijke effecten werken we met intentie en mindset. Vanaf 2015 beoefen ik Zhineng Qigong en sinds 2019 mag ik me (na een gedegen opleiding bij de Academie Qing Bai) docent noemen. Door de training is mijn concentratie enorm verbetert. Ik vergeet minder en heb helderheid en kan beter ontspannen. In Zhineng Qigong heb ik de oplader van mijn batterij gevonden. Dat geef ik heel graag door, zodat meer mensen van een vitaal lichaam en ontspannen geest kunnen profiteren.

Workshop of wekelijkse lessen

De vorm die Zhineng Qigonglessen binnen uw organisatie kan hebben, bestaan kort gezegd uit twee mogelijkheden. Die beide online mogelijk zijn via beeldbellen.
Het brengt bewustwording van een gezonde sta- en zithouding. Een goede lichaamshouding heeft effect op het skelet, spieren, organen en zelfs op stemming van mensen.

  • Te denken valt aan eenmalige workshops. Bijvoorbeeld tijdens een themadag in het kader van vitaliteit. Deelnemers ontvangen zowel hand-outs als video-opnamen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.
  • Een reeks wekelijkse lessen van een half uur of uur. Hierin kunnen deelnemers oefeningen verdiepen. De herhaling zorgt voor een groter effect op de gezondheid.

We stemmen ons aanbod graag aan op jullie behoefte.
Zo is het ook mogelijk een kort individueel traject te volgen.
Lees op deze webpagina meer over Personal Qi Training.