Teammanagement: teambuilding

Inzicht door interactie en oefeningen

Kennisoverdracht werkt alleen wanneer deelnemers zelf tot inzicht komen om zo concrete stappen te kunnen zetten in hun professionele ontwikkeling. Daarom wordt in team-building of training van Teamkennis, theorie en inspirerende werkvormen afgewisseld tot interactief geheel. Op de foto is te zien hoe deelnemers een oefening in zelfreflectie uitvoeren: “Hoe sla jij van nature je armen over elkaar?”.

Het gevolg van dergelijke toegankelijke oefeningen is dat inzichten beklijven en ze op de werkvloer bespreekbaar blijven. Jaren na dato verneem ik van deelnemers, dat de training op die manier nog lang doorwerkte na afloop.

Trainingen waarin niet iedere unieke deelnemer voldoende gezien of gehoord wordt, kun je zien als weggegooid geld…

Afstemmen op de specifieke behoefte van iedere deelnemer is vakmanschap. Rekening houden met alle uiteenlopende capaciteiten van deelnemers is mijn kracht, daar word ik enthousiast van. Met die kracht lever ik van harte een bijdrage aan de teamontwikkeling in uw organisatie
met concrete resultaten die zichtbaar zijn op de werkvloer.

teamkennis - Teambuilding - aandachttraining

Teambuilding

Impact van teambuilding

Het effect van teambuilding is diepgaand inzicht in communicatieve interactiepatronen. Welke motivatie ligt ten grondslag aan specifiek gedrag? Inzicht krijgen in motivatie van collega’s zorgt voor;

  • professionele conflicthantering
  • optimaliseren van samenwerking
  • juiste mensen op de juiste plaats
  • vaardigheid in leiderschap
  • beter omgaan met weerstand en verandering
  • teamontwikkeling
  • verbetering van timemanagement

Teambuilding met bovenstaande doelstellingen, behoort tot de mogelijkheden. Doelstelling, vorm en inhoud van trainingen stem ik volledig af op behoeften van het team.