Bedankt voor je interesse!

  • Om je gericht van dienst te kunnen zijn, kun je de volgende opties aanvinken:
Sluit dit venster.

Talentmanagement: Personal Qi Training

Energie-management voor meer balans

Met te weinig energie, kunnen we het werk niet voldoende aan. Spanning en vermoeidheid staan dan voorop. Dit korte, individuele (evt. online) traject geeft de energie (:Qi) een boost, het ontspant lichaam en geest.

Als een arts tijdens een pijnlijk onderzoek zei: “ontspan maar”. Dacht ik vaak: “ja maar HOE dan?”. Wanneer het wel lukte om tot ontspanning te komen, was het onderzoek minder stressvol en pijnlijk.

Zo is het ook in het dagelijks leven. De drukte en stress waar we tegen aan lopen, maken dat we onbewust verkrampen en aanspannen. We proberen ons te beschermen tegen stress met een coping: een verdedigings- mechanisme. Met als resultaat nog meer stress en verkramping! Die verkramping in lichaam en geest, zorgt ervoor dat het beschermings- mechanisme in werking gaat en we zelfs lichamelijke klachten krijgen…

Balans is dan ver te zoeken. Strijd met onze innerlijke criticus en conflict met anderen kunnen het gevolg zijn. Dat veroorzaakt stress, zowel bij onszelf als bij mensen in de omgeving. Stress waarvoor een oplossing is.

Ik denk dat we in onze maatschappij erg aan het ontlijven zijn. We zitten veel in ons hoofd.
-Beatrijs Smulders (verloskundige en auteur)

Door hectiek te benaderen met ontspanning, kunnen we het beter aan. Anders gezegd: wanneer we vanuit ontspanning stress en onze eigen natuurlijke patronen waarnemen, verdwijnen energielekken. Als ontspanning meer aandacht krijgt en groeit, ervaren we balans en vitaliteit. Aandacht voor lichaam en grenzen, voorkomt een burn-out.

Zhineng Qigong - ZelfkennisLab

Reacties van deelnemers aan de Personal Qi Training:

De Personal Qi Training heeft mij meer ontspanning en lichaamsbewustzijn gebracht. Heel prettig om drie keer samen de diepte in te kunnen en daar tussen uitgebreid zelf de oefeningen eigen te maken. In de periode tussen de sessies heb ik een stiltepunt mogen ervaren. Daar waar alleen het lijf was, de beweging en ontspanning. Ik merk dat ik m’n aandacht erg goed bij de bewegingen kon houden. Ook bij het visualiseren van het innemen van de basishouding gebeurde al veel. Een top vind ik echt de persoonlijk ingesproken oefening.

Thom Stam

Een fijne les met sterke, zachte en vloeiende energie. Dank je Vick

Anna Maria

De Personal Qi Training heeft me ‘in het moment’ gebracht en aandacht aan mijzelf geschonken: resultaat een ontspannen gevoel na de oefening en een vrij hoofd. Ik sta nu vaker letterlijk stil en geniet, voel, hoor, zie. Het heeft mij ook weer geleerd dat ik dingen niet direct goed hoef te doen: geniet van de reis in plaats van het einddoel.’

Richard

Vick geeft geen aandachttraining, Vick is aandacht. En daarmee voor iedere cursist een cadeautje aan zichzelf. Ze leert je met ❤ en ziel te leven en te bewegen. Zij leert je wat liefdevolle aandacht voor jezelf betekent. Laat je maar lekker onderdompelen door Vick.

Henk Vanderlijde

ZelfkennisLab - Zhineng Qigong Zwolle

Hoe sta jij in het leven?

De Personal Qi Training is een ontdekkingstocht: hoe te werken met levensenergie en bewustzijn. Leer de persoonlijke batterij ontladen en opladen. De methodiek is gebaseerd op de Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong. Vind op deze webpagina meer uitleg en een oefening.

3 sessies vormen een onderzoek hoe de deelnemer fysiek en mentaal in het leven staat. Wat de persoonlijke houding van nature is. En hoe deze aan te vullen met meer energie.

Door bewustwording, nieuwe bewegingen en mindset komt de balans terug. Een reset voor lichaam en geest, want de Personal Qi Training is volledig afgestemd op de deelnemer.

Qi-management

We activeren tijdens dit compacte traject het zelf- herstellend vermogen. Door de natuurlijke houding van lichaam en geest te richten op rust en ontspanning. Om zo ruimte te maken voor soepelheid en vitaliteit, een krachtige stap te zetten in energie-management.

Meer over Qi-management is te beluisteren in de 9e podcast van het Zelfkennislab: Heb jij genoeg energie?