Oplossingen voor werkdruk en stress

werkdruk en stress:

Krijg jij stress van een hoge werkdruk, van veel werk in weinig tijd? Of helpt het je juist om focus houden en bewust te kiezen? Ieder mens is verschillend. We krijgen van verschillende zaken stress en werkdruk kan voor mensen ook echt iets anders betekenen.

Wat vergroot voor jou de werkdruk?

        1. Geen tijd om puntjes op de i te zetten
2. Geen persoonlijke aandacht voor elkaar
3. Geen aandacht voor jouw successen
4. Geen ruimte voor jouw authenticiteit
5. Geen ruimte om even op te laden
6. Geen aandacht voor worst-case scenario’s
7. Geen mogelijkheid voor out-of-the-box-denken
8. Geen duidelijkheid
9. Geen tijd om alle meningen te kunnen overzien en overwegen

Stress is voor iedereen iets anders. Het hoeft niet (alleen) te liggen aan tijdsdruk of werkdruk. Dat ontdekken we aan de opsomming hierboven. Of we vanuit werkstress een burn-out ontwikkelen, heeft te maken met veel verschillende componenten. Naast de werksituatie heeft met name de manier waarop we omgaan met stress invloed.

Hoe ga jij hiermee om? Bespreek je de stress met collega’s? Of blijf je hierover in de luwte? Dit laatste hoor ik veel mensen momenteel schoorvoetend toegeven. Deze pittige tijden vragen veel van ons. Blijkbaar lijkt het soms verstandig om niet alles openbaar te maken en er juist voor te kiezen om in de luwte te blijven.

mindset

Misschien ontdek je door bovenstaande opsomming dat jouw collega’s ook stress kunnen ervaren ondanks dat ze het niet zeggen. Welk soort werkdruk zou op hen van toepassing kunnen zijn? Hoe kun je ze hierin tegemoet komen in kleine dingen?

En de andere kant van het verhaal: hoe kunnen zij voorzien in jouw behoefte?
Hoe kunnen we onszelf en anderen ondersteunen met een nieuwe mindset?

        1. ontdekken dat 80% perfectie meer dan genoeg is
2. complimenten uitspreken naar onszelf én de ander
3. beseffen dat niet ieder doel succes hoeft te hebben
4. realiseren dat werkgeluk in kleine dingen zit
5. (ervaring) delen is (kennis) vermenigvuldigen
6. vertrouwen op een goede afloop uitspreken
7. het afmaken van projecten samen vieren!
8. de kracht van de kwetsbaarheid ontdekken
9. inzien dat concreet kiezen duidelijkheid en harmonie brengt

Je collega’s tegemoet komen in deze nieuwe mindset, brengt compassie op de werkvloer. Compassie klinkt misschien als een zoete term. Maar waar mensen in harmonie en compassie samenwerken, ontstaan minder conflicten. Conflicten die stress, tijd, werkdruk en geld kosten. Compassie komt dus effectiviteit en efficiëntie ten goede.
Door het aannemen van een nieuwe mindset kun je werkdruk al anders gaan ervaren. Je kijkt als het ware door een nieuwe bril naar je werkzaamheden.

Zoek je ondersteuning bij het aanleren van een nieuwe mindset? Vraag dan de productbeschrijving voor counseling aan. Wil jij met jouw team werken aan een andere mindset? Dan laat ik me graag uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek over de kracht van teambuilding.

Welke elementen in je werk leveren jou werkdruk en stress op? Welke stap heb jij hierin al gezet? En nog belangrijker: aan welke mindset uit de tweede opsomming wil jij meer aandacht geven?

Ik ben nieuwsgierig naar je antwoord. En zoals hierboven al staat ‘delen is vermenigvuldigen’. Dus als jij in het commentaarveld jouw ervaring met werkdruk beschrijft, kunnen anderen er vast iets van opsteken.

Ik lees graag jouw reactie in het commentaarveld. Zo inspireer je anderen en realiseren we samen efficiënte communicatie voor meer werkplezier.

Om mijn dankbaarheid voor je input te tonen, stuur ik jou de

7-daagse challenge; Timemanagement

Met deze gratis challenge kun je zelf aan het werk.
Aan de hand van zelfreflectievragen en oefeningen, ontwikkel je meer efficiëntie met als resultaat minder werkdruk en stress.

Bedankt voor je aandacht!
Op jouw professionele groei!

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via Google+Delen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

»