De gezonde cirkel vergroot jouw vitaliteit

Om op je werk optimaal te functioneren is meer nodig dan alleen gezonde arbeidsomstandigheden. Heel fijn als je een goede werkrelatie met collega’s hebt. Maar als het thuis hommeles is, word je er niet rustiger van op een werkdag. Dan leidt piekeren je wellicht af van doelstellingen en deadlines. Om een dag in balans te kunnen brengen is overzicht nodig. Daarvoor ontwikkelde ik deze gezonde cirkel.

Dit overzicht schept gelegenheid om eens na te gaan op welke gebieden van je leven voldoende aandacht is. En of er daarnaast ook gebieden zijn die je meer aandacht, tijd en energie wilt geven. Sta stil bij hoe jouw leven nu is, reflecteer welke facetten meer of minder aandacht zouden mogen krijgen. Noteer wat belangrijk is voor jou en wat je wilt veranderen. Om zo een werkdag in balans te brengen.

Zoals je ziet is de cirkel verdeelt in mentaal, fysiek en emotioneel welbevinden. Want vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee mensen emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staan. Een vitaal persoon heeft een duidelijke wilskracht, beschikt over energie, lichamelijke veerkracht en weerbaarheid ook mentaal en emotioneel.

Nadat je stil hebt gestaan om zelfreflectie toe te passen, maak je concreet hoe je een aspect meer of minder aandacht wilt geven. Des te concreter het plan wordt, des te meer kans van slagen het heeft.

Het lukte mij bijvoorbeeld momenteel niet om meer buiten te zijn en te wandelen. Dus heb ik een wandelclub in het leven geroepen. Iedere maandagavond om 19 uur een wandeling van een uur vanaf het park. Ik nodigde enthousiastelingen uit als stok achter de deur voor mezelf. Dat is een concreet plan en lukt!

De uitnodiging is om een plan concreet te maken. Alleen een wens om te veranderen is meestal niet voldoende. Maak een intentie van, een plan met een antwoord op: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Ben creatief en betrek anderen erbij. Dat stimuleert verandering.

Ik lees graag hieronder welk aspect je graag anders wilt zien. Veel plezier met de reflectie, het plan maken en uitvoeren! Ik duim voor het succes in jouw verandering.

Door je intentie hieronder te delen, stimuleer je anderen ook met veranderen. Zo laten we samen balans en ontspanning in de maatschappij groeien. Als dank ontvang je de

7-daagse challenge; Timemanagement

Met deze gratis challenge kun je zelf aan het werk. Aan de hand van zelfreflectievragen en oefeningen, ontwikkel je meer efficiëntie met als resultaat minder werkdruk en stress.

Bedankt voor je aandacht.
Op jouw professionele groei!

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via Google+Delen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

«